Waar vind je dierenlessen?

Stichting Dierenclub Nederland

Het bezoekadres van Dierenclub Nederland.
Maak wel eerst even een afspraak.

Dierenclub Almere

Dierenclub Almere
Kruip in de huid van een dier
en voel, ruik, luister
en volg de sporen!

Boerderij Wolfslaar

Boerderij Wolfslaar

Boerderij Wolfslaar biedt diverse educatieve activiteiten op de boerderij, in de natuurtuin, op het landgoed, op school of op locatie. Dit zijn eigen activiteiten en activiteiten die worden aangeboden door verenigingen, organisaties, bedrijven en ZZp-ers. Daarnaast zijn we ook regelmatig ‘makelaar’ tussen organisaties die educatie-activiteiten (willen) aanbieden en scholen die een specifieke educatievraag hebben.

DierWijs Breda

DierWijs Breda
Voor wie graag meer wil ontdekken over (je) verbinding met natuur en met name dieren. Samen leven, samen genieten, mens & dier!
DierWijs = Dier(eigen en eigen)Wijs ! Zowel jij als het dier hebben een natuurlijke wijsheid. Hoe kun je die zien, ontdekken en gebruiken? Een samen genieten van mens & dier.

Dierengedachten

Dierengedachten
Dierengedachten Diereducatie richt zich op het welzijn van dieren en de band tussen mens en dier. Het heeft als doel inzicht te brengen in de diersoort en onze houding naar dieren, waardoor dieren beter worden begrepen en mens en dier optimaal plezier beleven van elkaar!

Natuurtuin ’t Bundertje

Natuurtuin ’t Bundertje
Natuureducatie Centrum van de Gemeente Veghel. Woensdagmiddag is natuurmiddag voor gezinnen met kinderen van basisschoolleeftijd. Donderdagmiddag van mei-oktober is Bij Elkaar open middag voor volwassenen.
Scholen, BSO en kinderopvang: bezoek en activiteiten op afspraak.

De Schaapskooi

De Schaapskooi
Door te doen en te ervaren, met spel en opdrachten ontdekken de kinderen wat dieren nodig hebben om tevreden en gezond bij de mensen of in de natuur te wonen.
Naast kennis opdoen is gewoon heerlijk buiten zijn in de natuur en leren door spel belangrijk.

Kinderboerderij De Kleine Meer

Kinderboerderij De Kleine Meer
In dierenlessen leren kinderen en ouderen over de verzorging en gedrag van de dieren op de kinderboerderij en kunnen ze genieten van hun omgang. Door te doen en te ervaren, met spel en opdrachten ontdekt men wat dieren nodig hebben om tevreden en gezond bij de mensen te wonen.

Kinderboerderij De Hoeve

Dierenclub Venray

Dierenclub Venray
Wat is nou eigenlijk dierenles? Het is: Leren kijken naar dieren en ontdekken hoe ze van nature leven. Ze verzorgen zoals het er in de natuur aan toe gaat. Het is contact maken met dieren, zodat je kunt communiceren met elkaar. Het is spelen en trainen met dieren. Het is GENIETEN!

Prachtkat

Prachtkat
Prachtkat is werkzaam in een regio van ongeveer 20 km rondom Doetinchem. Prachtkat heeft zich gespecialiseerd in een breed scala aan diensten met betrekking tot de kat. Tot het dienstenpakket horen het trimmen van katten, het bijsturen van ongewenst kattengedrag en het verzorgen van workshops.

Dierenwereldclub

Dierenwereldclub
Sinds 2014 ben ik begonnen met het geven van educatieve natuur- en dierenlessen. Iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur, heb ik een vast groepje kinderen. De spannende dierenlessen staan in teken  van ontdekken, contact maken met de natuur die al hun zintuigen prikkelt en kinderen uitdaagt tot “verkennen”.

Juf Rosa

Juf Rosa
Juf Rósa biedt lessen en remediërende activiteiten aan kinderen (vanaf 6 jaar).

Dierenlessen in Nederland, tot 12 jaar

In dierenlessen kun je leren over dieren, genieten van de omgang en verzorging en tegelijkertijd de eigenheid van elke diersoort en individu ervaren. Dierenlessen worden gegeven als vrijetijdsbesteding op bv. dierenclubs, (kinder)boederijen en maneges. Op steeds meer plaatsen in Nederland.

Ook voor basisscholen, middelbare scholen en bso’s zijn er dierenlessen, op maat van de betreffende leeftijden en gewenste thema’s. Voor inschoolse dierenles of -projecten, neem contact op met Dierenclub NL.