Cursus dierendocent - 4 dagen
 
VOOR WIE? — Ben jij een liefhebber van dieren en kinderen? Dan daagt deze cursus je uit om in je eigen woonplaats dierenlessen te geven! Bijvoorbeeld op de kinderboerderij, op scholen, in de natuur of op je eigen erf. 
Deze cursus is er ook voor iedereen die werkzaam is in de diersector, bv. als diergedragstherapeut, of werkzaam is op een zorgboerderij, in een dierentuin, bij een (natuur)club, de Scouting, een manege, of op een kinderopvangcentrum. 
 
RESULTAAT — Na het succesvol afronden van deze cursus ben je in staat om educatieve dierenlessen samen te stellen en te geven. Onder jouw begeleiding kunnen kinderen genieten via spel, training en verzorging van de omgang met dieren van jouw keuze. Je leert kinderen daarbij natuurlijk gedrag van dieren te ontdekken.
 
INHOUD — De totale cursus bestaat uit 4 dagen (Dag 1 t/m 4, ook los te volgen) en daarbij kun je rekening houden met ongeveer 6 tot 10 huiswerkuren. Gedurende de cursus wordt de lesstof enkele malen getoetst. De cursus wordt afgesloten met een Certificaat van Deelname. 
 
In de cursus gaan we uitgebreid in op dierethiek en -welzijn, natuurlijk diergedrag en de theorie van hoe dieren leren. Je oefent via rollenspellen de omgang met kinderen en ontvangt volop handvatten om kind- en diervriendelijke lessen voor te bereiden en te organiseren. Op de vierde lesdag gebruik je de opgedane kennis om je eigen dierenles te geven aan een groepje kinderen. 
 
VOORKENNIS — Je dient ruime ervaring te hebben met minimaal één diersoort. Je hoeft vooraf geen kennis te hebben van allerlei dieren omdat je tijdens de cursus leert welke informatie je per diersoort kunt verzamelen en hoe je dierenlessen kunt samenstellen.
 
LOCATIE — De Kleine Aarde, Klaverblad 13 in Boxtel, Noord-Brabant, nabij de A2 tussen Den Bosch en Eindhoven, ook goed bereikbaar per trein. Voor 'carpooling' kunnen we deelnemers met elkaar in contact brengen.
 
 
DATA 2019 (vrijdagen)
1) vrijdag 15 en 22 februari en 1 en 8 maart — webshop
2) vrijdag 17, 24 en 31 mei en 7 juni — webshop
3) vrijdag 18 en 25 oktober en 1 en 8 november — webshop

  
Afbeelding invoegen

AANMELDING — 2 manieren:
1) Direct boeken via de webshop
2) of via het contactformulier met vermelding van de gekozen data