Trainingsdagen 2019 │ Prijzen en aanmelding

Dag 1: Dierenwelzijn en ethiek │ Theoriedag
DATA: op vrijdag 15-febr-2019 │ 17-mei-2019 │18-okt-2019
Met een boeiende en beeldende presentatie staan we stil bij de aspecten van dierenwelzijn en –ethiek. Deze ochtend is beeldvormend en het zet je stevig aan het denken. Je leert dierethische dilemma’s te herkennen en de verschillende meningen en belangen tegen elkaar af te wegen. In de middag doe je mee met een dierenles. Je gaat zien en ervaren hoe je kinderen het nut van dierenwelzijn kunt overbrengen zonder moraliserend te zijn en zonder ze te overladen met kennis. Zie ook Cursus dierendocent, dag 1 tot en met 4.

Dag 2: De principes van diertraining │ Theoriedag met demo's en oefeningen
DATA: op vrijdag 22-febr-2019 │ 24-mei-2019 │ 25-okt-2019
Als je met dieren omgaat, of er zelfs les over geeft, doe je jezelf en je dier een groot plezier als je begrijpt hoe dieren leren. Op deze lesdag wordt de pittige theorie van de Klassieke en Operante conditionering afgewisseld met praktische en ludieke oefeningen. Je leert de basis van dierentraining en ook hoe je deze kennis kunt overdragen aan kinderen. Tevens leer je hoe je kinderen geleidelijk kunt laten wennen aan een dier dat ze spannend vinden. Of hoe je dieren kunt laten wennen aan bv. spannende objecten. Zie ook Communiceren met dieren, dag 2 en 6 │ zie ook Cursus dierendocent, dag 1 tot en met 4.
 


Dag 3: Jij als lesgever │ Theorie in de ochtend, praktische oefening in de middag
DATA: op vrijdag 01-mrt-2019 │ 31-mei-2019 │ 01-nov-2019
Kinderen komen niet alleen naar jouw dierenles vanwege de les zelf maar ze komen ook voor jou! Of niet… Hoe kun je op een fijne manier omgaan met kinderen en hun ouders? We oefenen in geweldloze communicatie, een rollenspelacteur zet je aan het werk. Ook besteden we aandacht aan de ontwikkelingsfasen van de verschillende leeftijden en je kwaliteiten als dierenclubdocent en welke je nog wilt ontwikkelen. Zie ook Cursus dierendocent, dag 1 tot en met 4.Dag 4: Dierenles geven │ Praktijkdag
DATA: op vrijdag 08-mrt-2019 │07-jun-2019 │ 08-nov-2019
Een goede lesvoorbereiding is het halve werk en dat loont. Je leert in deze training over methodiek, didactiek en hoe je dierenlessen kunt samenstellen. Alle aspecten van de organisatie rondom en tijdens een les komen aan bod. Vandaag geef je je eigen vooraf gemaakte dierenles aan een groepje kinderen van een basisschool die naar onze leslocatie komen. Volg je alle 4 de trainingsdagen voor de dierendocent, dan ontvang je aan het einde van deze dag het Certificaat van Deelname. Zie ook Cursus dierendocent, dag 1 tot en met 4Dag 5: Je eigen club starten │ Praktijkdag
DATA: op vrijdag 15-mrt-2019 │ 14-jun-2019 │ 15-nov-2019
Na het volgen van de Cursus dierendocent, trainingsdag 1 tot en met 4, ben je in staat om educatieve dierenlessen samen te stellen en te geven. Daarmee heb je een belangrijke basis als dierendocent gelegd. Wil je als ZZP-er of als vrijwilliger les gaan geven op je eigen erf, in de natuur of op een club in je woonplaats, dan moet je daar bekendheid aan geven en verschillende zaken organiseren. Misschien wil je zelfs je eigen club opzetten. Tijdens deze inspirerende werkdag ga je van start via je eigen ‘plan van aanpak’. Vanuit jouw beginsituatie bepaal je met welke deeltraject(en) jij aan de slag wilt gaan. Of het nu gaat om regelen van een geschikte leslocatie, opzetten van je administratie of uitvoeren van wervingsactiviteiten. Aan het eind van de dag ga je naar huis met je persoonlijke plan van aanpak (dat je thuis kunt onderhouden) en met veel inspiratie rijker. 


 

Dag 6: Communiceren met dieren │ Praktijkdag
DATA: de zaterdag 16-mrt-2019 │ 15-jun-2019 │ 16-nov-2019
Niet 'fluisteren', geen dierenlichaamstaal nadoen maar jezelf werkelijk verstaanbaar maken aan je dier. Dat is mogelijk zodra je weet hoe dieren leren. Deze 2-daagse training (dag 2 en 6) gaat over de wetenschappelijke methode van diertraining. Deze methode kent meerdere leerprincipes, de een is efficiënter dan de ander. We gaan uitgebreid in op de meest efficiënte en diervriendelijke manier van trainen. Dag 6 werk je samen met een dier van de cursuslocatie of met je eigen huisdier.