Specialist marketing/communicatie

Locatie – Boxtel of ’s-Hertogenbosch plus thuiswerk
Type – vrijwilliger

Wie wij zijn en wat we doen:
Dierenles voor kinderen net zo toegankelijk als muziekles en sport, dat is de missie van Dierenclub Nederland. Dierenlessen op scholen, bij de lokale dierenclub en geïntegreerd bij de (kinder)boerderijen, de scouting, natuurclubs, maneges en dierentuinen. Ervaringsgerichte en avontuurlijke lessen over boerderijdieren, huisdieren en grote en kleine dieren uit de Nederlandse natuur.

Stichting Dierenclub Nederland leidt volwassenen en jeugd op om kinderen tot 13 jaar les te geven over dieren en hun welzijn. Om kinderen in verbinding te brengen met dieren. Ze het fascinerende te laten zien van hoe dieren van nature leven. Het unieke van elke diersoort en individueel dier te laten ervaren. En ze te laten ontdekken dat dieren het nodig hebben om te kunnen leven volgens hun natuurlijke aard en behoeftes. Zo houden we tevreden, gezonde en blije dieren, om er puur van te genieten.

De eerste twee projecten die we voor deze ambitie hebben gerealiseerd zijn:

  1. De pilot ervaringsgerichte dierenlessen voor kinderen tot 13 jaar, wekelijks van 2013 tot 2017.
  2. De cursus Dierendocent, een 4-daagse training voor iedereen die dierenles wil geven in zijn of haar eigen woonplaats.

De volgende stappen die we willen nemen zijn het uitgeven van kant-en-klare dierenlessen en het aanpassen van de cursus volgens de HILL-methode. We hebben hiervoor een uitgebreid projectplan voor fondsenwerving.

Wat wij van je vragen:
Ter ondersteuning van onze activiteiten hebben we behoefte aan een marketingplan voor onze doelen ten aanzien van fondsen, donateurs en klanten. Jij hebt affiniteit met dierenwelzijn en educatie. Met het deskundig marketingplan voor online en offline strategieën dat jij voor en met ons maakt, geef jij ons een basis van waaruit we weloverwogen de volgende stappen kunnen nemen.

Wat wij jou bieden:
Deze uitdagende kans en veelzijdige eenmalige opdracht geeft je veel ruimte voor jouw eigen ideeën en creativiteit. Zo draag je bij aan onze mooie missie en maak je mee impact. Ons deskundig en gezellig team van drie vaste medewerkers/vrijwilligers geeft je alle informatie die je nodig hebt. Je bent flexibel in waar je werkt en wanneer, binnen de vooraf overeengekomen periode.

Ben je geïnteresseerd en wil je mee impact maken met ons omvangrijk landelijk dierenwelzijnsproject? Neem dan contact op met Henk van Vugt via 06 – 140 294 14 of stuur je motivatie naar henk@dierenclubnederland.nl.