Afbeelding invoegen


Steun ons! met je 'like' op

Afbeelding invoegen

 
Afbeelding invoegen
 


 
 

Dierenclub Boxtel   terug naar overzicht
 
Dierenclub Boxtel geeft educatieve dierenlessen, aan kinderen van 6 tot 12 jaar, zowel in vrijetijd als op school. Kind- en diervriendelijk, kleinschalig en persoonlijk. 
 
Wil je eens komen kijken hoe het bij ons is en ontdekken wat dierenles inhoudt? Kom dan maar lekker meedoen. Wel even doorgeven dat je komt want soms maken we een uitstapje en dan zijn we er dus niet.

Je kunt ons bereiken via het contactformulier en mobiel (bel/sms/app) op 06-29426917 (Patricia van Rooij). Je kind aanmelden kan via het inschrijfformulierZie ook de lesinformatie onderaan deze pagina.

Het schooljaar '17/'18 zijn we er helaas een jaartje tussen uit,
vanwege de nieuwe ontwikkelingen op De Kleine Aarde.
Sept. 2018 zijn we terug met een nieuw uitdagend programma!
De ontwikkelingen zijn te volgen op :
 

   Soort Wekelijks, niet in de schoolvakanties Lestijden
   I - Dierenles, 6 tot 12 jr. Vanaf sept. 2018 een nieuw uitdagend programma! 
   III - Op scholen en bso's, 6 - 18 jr. in overleg in overleg
   IV - Privéles en coaching
   op afspraak in overleg
    

   I - Dierenles

    

   II - Paardenles

    
   III - Dierenthema's op scholen, BSO's, evenementen

   Aan de kinderen: 
   Ben je dol op dieren? Dan is onze club echt iets voor jou! Zelfs als je bepaalde diersoorten eigenlijk wel spannend vindt, zit je bij ons goed.
   We geven dierenlessen over huisdieren, boerderijdieren en grote en kleine diertjes uit het wild! Kom gerust een proefles doen om er achter te komen wat je er van vindt.

   Aan de ouders: 
   Wekelijks naar de dierenles, voor kinderen van de basisschool. Educatief en veilig, met oog voor goed dierenwelzijn en afgestemd op de belevingswereld van de betreffende leeftijden. We spelen & trainen, voeren & verzorgen, ontdekken & leren.

   De paarden op De Kleine Aarde zijn, helaas voor ons, verhuisd. Tijdelijk geven we geen paardenlessen. 
    
   Wat is paardenles? Op een ontspannen manier maak je kennis met paarden. Je leert over hun natuurlijke gedrag en over onze omgang met paarden. Je gaat ze borstelen, hun manen kammen en zelfs hun hoeven krabben. We doen allerlei spelletjes met het paard in de hand en je krijgt ook enkele lessen op het paard. De lessen zijn leerzaam en praktisch, de omgang met het paard is zo heel leuk, je raakt er zo op een verantwoorde manier mee vertrouwd.


   Dierenthema's bij jou op school of de BSO. Of met jouw groep kinderen op De Kleine Aarde. Het programma kan geheel op maat gemaakt worden, afgestemd op het aantal kinderen, de verschillende leeftijden, de beschikbare tijd en budget. Educatieve dierenlessen waarbij de nadruk ligt op 'doen en ervaren'. Ook in samenwerking met gastdocenten zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden:
   • Op BS De Spelelier gaven we paardenles op Wereld Dierendg
   • Tijdens de feestweek van het 40-jarige bestaan van BS De Vorsenpoel gingen de kinderen met ons 'Tuinieren voor wilde dieren!'
   • Op Bazaar 2015 konden kinderen een tuintje maken voor hun lievelingsdier
    Afbeelding invoegen
      Afbeelding invoegen
      Afbeelding invoegen
    =">
    Lesinformatie:

    =">
    Dierenclubdocenten — =">Patricia van Rooij en Suzanne van Doremalen.

    Leeftijd en groepsgrootte — 6 tot 12 jaar. Minimaal 3 kinderen, maximaal 10 kinderen. 
    =">
    =">
     
    Locatie — Op De Kleine Aarde, Klaverblad 13 te Boxtel staat ons knusse Dierenhuys. Naast dit huisje wonen 8 hennen onder leiding van hun trotse haan. In het natuurpark worden ook bijen gehouden en het wemelt er van de vogels, amfibieën, kleine zoogdieren, vlinders en andere insecten. Ook maken we regelmatig uitstapjes maken naar andere plekken met dieren, bijvoorbeeld naar de kinderboerderij of in het voorjaar naar de lammetjes of de 'paddentrek'. 

    Afbeelding invoegen

    =">
     
    Weer of geen weer — De dierenlessen gaan zo veel mogelijk door, ongeacht het weer. Meestal buiten en soms binnen. Bij langdurige vorst of extreme warmte komt het voor dat er lessen vervallen. Voor de paardenlessen is er een winterstop.

    Bang voor dieren? —
    De dierenlessen zijn ook geschikt voor kinderen met angst of terughoudendheid naar dieren. Niets moet en we nemen de tijd om geleidelijk te wennen. Kinderen verleggen zo spelenderwijs hun grenzen.
    =">
    =">
     
    Hygiëne en veiligheid — In de omgang met dieren zijn hygiëne en veiligheid belangrijk. In de lessen wordt hier zorgvuldig en deskundig mee omgegaan. Lees onderstaande informatie voor ouders door.
    • Er wordt op toegezien dat kinderen hun handen wassen aan het einde van elke les en vóór het eten van eventuele ‘tussendoortjes’. 
    • Mocht je kind ziek worden, geef dan zo nodig aan de huisarts door dat zij/hij met dieren heeft gespeeld. 
    • Je dient er rekening mee te houden dat kleding, schoenen en laarzen van je kinderen vies worden van bijvoorbeeld modder. Mest van de dieren kan in het profiel van de zolen achterblijven. Voorkom dat je kind met deze zolen het huis inloopt.
    • Besef dat je kind letterlijk in aanraking komt met allerlei dieren, bijvoorbeeld vogels of kleine knaagdieren maar ook grotere dieren zoals schapen, ezels of paarden; dit wordt zorgvuldig en deskundig begeleid maar gebeurt echter altijd op eigen risico.
    • Er is altijd een EHBO-set aanwezig in de dierenlessen. Eventuele wondjes zullen worden verzorgd en aan ouders worden doorgegeven na de les.
    • Een lijst van telefoonnummers is aanwezig in de les. In geval van nood nemen we contact op met 112 en/of met de ouder(s) via het telefoonnummer dat je hebt ingevuld op het inschrijfformulier.
    Proeflessen — Wil je komen kijken hoe het bij ons is en ontdekken wat dierenles inhoudt? Kom dan maar lekker meedoen. Wel even doorgeven dat je komt want soms maken we een uitstapje en dan zijn we er dus niet. Bel, sms of app naar de dierenclubdocent van Boxtel op 06 - 2942 6917. 

    Inschrijven bij Dierenclub Boxtel — Op elk moment van het jaar kun je beginnen bij de club. Via het Inschrijfformulier kun je je kind opgeven. Via dit formulier laat je ook weten hoe je denkt over de privacy van je kind op foto's en over vervoer naar uitstapjes.=">
    =">


    =">
    =">
    Contributie en strippenkaarten DIERENLES — Op =">=">elk moment van het jaar kun je starten met dierenles. Je komt wekelijks naar de les (contributie) of wanneer het uitkomt (met een strippenkaart). 
    • Het hele jaar door is er dierenles behalve in de schoolvakanties (minimaal 32 lessen per jaar). 
    • De contributie is € 192,- per jaar (sept. - juli, start je later dan betaal je minder). Dit is inclusief lesmateriaal, kosten bij uitstapjes en gastdocenten. Betalen in meer termijnen kan in overleg. Er worden geen inschrijfkosten in rekening gebracht en er hoeft niets te worden aangeschaft. Onderaan de landelijke pagina Vragen over dierenles lees je wat er van de contributie zoal wordt betaald.
    • Kan je kind niet elke week komen, dan kan de strippenkaart een uitkomst zijn. Eén strip per les kost € 8,50 (per 5 of 10 strippen). De strippenkaart is onbeperkt geldig zolang de club lessen aanbiedt. Er mogen ook vrienden/vriendinnen meedoen op de kaart van je kind; de eerste keer is een gratis proefles en vanaf de 2de keer kunnen ze desgewenst meedoen op de kaart van je kind of zelf lid worden (met strippenkaart of contributie). Op deze manier kun je samen doen van één strippenkaart maar de kaart is niet overdraagbaar. Er wordt geen geld terugbetaald voor niet gebruikte strippen.
    =">=">
    Strippenkaarten PAARDENLES  Tijdelijk worden er geen paardenlessen gegeven. 
    • Paardenlessen gaan per 5 of 10 strippen. Eén strip per les á € 8,50. De strippenkaart is onbeperkt geldig zolang de club lessen aanbiedt. Er mogen ook vrienden/vriendinnen meedoen op de kaart van je kind; de eerste keer is een gratis proefles en vanaf de 2de keer kunnen ze desgewenst meedoen op de kaart van je kind of zelf een strippenkaart aanschaffen. Op deze manier kun je samen doen van één strippenkaart maar de kaart is niet overdraagbaar. Er wordt geen geld terugbetaald voor niet gebruikte strippen.
    • In de schoolvakanties en tijdens de wintermaanden is er geen paardenles.
    Uitschrijven bij Dierenclub Boxtel — Uitschrijven kan per e-mail, zie contact. Vóór opzegging van het lidmaatschap moeten eventuele openstaande rekeningen voldaan zijn. Er wordt geen lesgeld terug betaald (indien er sprake is van overmacht, kun je dit bespreken).

    Tevredenheid — Veel kinderen hebben iets met dieren, ze zijn er dol op of vinden ze misschien wel spannend en boeiend tegelijk. Mede daarom zijn veel kinderen heel enthousiast over onze dierenlessen! Je kunt andere ouders en kinderen laten weten wat je ervan vindt: Reacties van kinderen en ouders.
    Eventuele klachten kun je natuurlijk te allen tijden bespreken met de dierendocent. Of stuur je verbeterpunten naar info@dierenclubnederland.nl.
    =">
    =">