Vuurwerkangst voorkomen en behandelen:
 


Vuurwerk


Manifest:
 
Vuurwerkangst, de jaarlijkse slachtoffers, luchtverontreiniging, de maatschappelijke kosten,... genoeg redenen om anti-vuurwerk-petities en onderstaand manifest te steunen met je handtekening:
 
De verhouding is zoek tussen de huidige manier van Oud & Nieuw vieren met consumentenvuurwerk en de vele ongelukken die er het gevolg van zijn. Daarom vinden wij dat vuurwerk uitsluitend in handen moet zijn van professionals. Met grote professionele vuurwerkshows kan iedereen genieten van vuurwerk, op een veilige manier. Wij pleiten ervoor dat uiterlijk 2020 er een verbod op consumentenvuurwerk komt. Op dit moment hebben 1200 organisaties en 43.800 particulieren het manifest ondertekend (week 1 2017). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 Miljoenen vogels vluchten vanwege vuurwerk - Bron: Trouw.nl
 
Miljoenen vogels in Nederland kiezen op 31 december rond middernacht het luchtruim. De gevolgen van het op die dag afgestoken vuurwerk zijn groter dan tot nu toe gedacht.

Afbeelding invoegen
'De hele radar kleurde binnen een mum van tijd rood en werkelijk alle vogels leken op te vliegen.' Hans van Gasteren, bioloog.
 
De radar liet tot vorig jaar alleen grote vogels zoals eenden en ganzen zien, maar dankzij nieuwe radartechnologie weten de onderzoekers nu dat ook miljoenen. Lees hele artikel