Een fijne jaarwisseling en een goed, gezond 2020

Dierenclub Nederland wenst iedereen een goed en vooral gezond 2020!! We hopen dat al je wensen en dromen op zijn minst een stuk dichter bij de realisering komen.

Ook voor de Dierenclub wordt 2020 een spannend maar ook hoopvol jaar. We zitten vol met plannen die we dit jaar hopen te realiseren. Spoedig hopen we je hier veel meer over te vertellen. Dit kunnen we alleen met de steun van onze trouwe sponsoren.

Tot slot nog even een overweging voor de jaarwisseling. Blijf denken aan onze huisdieren die vuurwerk vaak helemaal niet leuk vinden en wegkruipen in de verste hoeken.

Vuurwerk

Met angst en beven kijken dierenbezitters jaarlijks weer uit naar de laatse dagen van het oude jaar. Vuurwerk is voor veel mensen een traditie en jaarlijks maakt het weer slachtoffers. Toch willen we een vuurtje stoken met gevaar voor eigen leven. Op 17 november raakte al een jongen zijn vingers kwijt met het afsteken van illegaal vuurwerk. Het bouwen van nieuwjaarsvuren zoals in Duindorp en Scheveningen is na de overlast van vorig jaar verboden. In een ander deel van het land kent men de ook niet ongevaarlijke gewoonte van karbit schieten. Niet voor niets gaan er ook in steeds meer gemeenten stemmen op om vuurwerk vrij te zijn.

Hulphonden getraumatiseerd door vuurwerk

‘Jaarlijks raken gemiddeld 5 hulphonden zodanig getraumatiseerd door vuurwerk dat ze hun werk als hulphond niet meer uit kunnen voeren’, stelt Stichting Gebruikers Assistentiehonden (SGA).Met de mediacampagne ‘Verknal mij niet!’ vraagt de organisatie aandacht voor dit probleem en met succes; in bijna alle journaals werd dit onderwerp uitgebreid onder de aandacht gebracht. Het overkwam ook Jan Boerhoop en zijn hulphond Tess uit Heerhugowaard een aantal jaar geleden. Tess werd geraakt door een vuurpijl terwijl Jan haar uit liet in zijn elektrische rolstoel om haar behoefte te doen.

Neem je verantwoordelijkheid als je met vuurwerk speelt! Voor jezelf en voor alle mensen en dieren om je heen.

Deel dit bericht!

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest