Word dierendocent!

Cursus Dierendocent
(nieuwe data na versoepeling van de corona-maatregelen)

Cursusopbouw

Met een boeiende en beeldende presentatie staan we stil bij de aspecten van dierenwelzijn en –ethiek. Deze ochtend is beeldvormend en het zet je stevig aan het denken. Je leert dierethische dilemma’s te herkennen en de verschillende meningen en belangen tegen elkaar af te wegen. In de middag doe je mee met een (verkorte) dierenles. Je gaat zien en ervaren hoe je kinderen het nut van dierenwelzijn kunt overbrengen zonder moraliserend te zijn en zonder ze te overladen met kennis. 

Als je met dieren omgaat, of er zelfs les over geeft, doe je jezelf en je dier een groot plezier als je begrijpt hoe dieren leren. Op deze lesdag wordt de pittige theorie van de Klassieke en Operante conditionering afgewisseld met praktische en ludieke oefeningen. Je leert de basis van dierentraining en ook hoe je deze kennis kunt overdragen aan kinderen. Tevens leer je hoe je kinderen geleidelijk kunt laten wennen aan een dier dat ze spannend vinden. Of hoe je dieren kunt laten wennen aan bv. spannende objecten. 

Kinderen komen niet alleen naar jouw dierenles vanwege de les zelf maar ze komen ook voor jou! Of niet… Hoe kun je op een fijne manier omgaan met kinderen en hun ouders? We oefenen in geweldloze communicatie, een rollenspelacteur zet je aan het werk. Ook besteden we aandacht aan de ontwikkelingsfasen van de verschillende leeftijden en je kwaliteiten als dierenclubdocent en welke je nog wilt ontwikkelen. 

Een goede lesvoorbereiding is het halve werk en dat loont. Je leert in deze training over methodiek, didactiek en hoe je dierenlessen kunt samenstellen. Alle aspecten van de organisatie rondom en tijdens een les komen aan bod. Vandaag geef je je eigen vooraf gemaakte dierenles aan een groepje kinderen van een basisschool die naar onze leslocatie komen. Volg je alle 4 de trainingsdagen voor de dierendocent, dan ontvang je aan het einde van deze dag het Certificaat van Deelname.