Dieren in het nieuws

Bekende foto van grondeekhoorn bij paardebloem.

Door de vele mogelijkheden die sociale media ons dagelijks geven, blijven ook dieren niet onopgemerkt op het grenzeloze Wereldwijde web. De camera’s zoomen in en de vlogs of foto’s van fotografen, influencers, hobbyisten gaan viraal en bereiken massa’s publiek. Dat overkwam de Oostenrijkse grondeekhoorn die argeloos aan een bloemetje snuffelde ook in september. Hobbyfotograaf Dick Van Duijn uit Noordwijk was speciaal voor deze grondeekhoorn naar Wenen gereisd. Het kostte hem drie dagen om het juiste moment vast te leggen, maar dan heb je ook wat! 45.000 volgers vielen hem ten deel en publicaties in FOX news, Daily Mail en bij NBC. De fotograaf in het dagelijks leven visboer blijft redelijk nuchter onder alle aandacht schoof aan in talkshows en ziet het als waardering voor zijn werk.

Dronken Schaap

Medewerkers van dierenambulance Kennemerland moeten begin september ook vreemd gekeken hebben toen ze een schaap laveloos in de wei aan troffen. Het dier kon niet meer op haar benen staan. Een tweede ambulance werd erbij geroepen. De gelokaliseerde eigenaar van het dier sprak direct het vermoedde uit dat het dier dronken was? Dronken? Ja, door dat mensen -met goede bedoelingen overigens-haar brood voeren en dat vergist in een schapenmaag en wordt dan alcohol. Even roes uitslapen!

Ruben Terlou, Programmamaker van ‘Langs de oevers van de Yangtze’ en ‘Door het hard van China’ beleefde deze zomer een bijzonder vakantieverhaal. Hij trok naar Zwitserland om een vriend te ontmoeten. De heren bedachten dat het een mooie actieve bezigheid zou zijn om samen af te dalen in de spelonken van de bergen. Klimspullen gepakt en ze wisten wel dat er zo’n 17 dagen geleden hier 2 honden vermist zijn geraakt. Een professioneel reddingsteam wist 1 hond uit zijn benarde situatie te redden. De zoektocht naar de tweede hond Rocky hebben ze gestaakt. Aan een lang touw zeilde de vriend van Ruben af naar beneden. En riep niet lang daarna; ‘Is die hond bij jou? En hoor jij die hond ook blaffen?’ Niet lang daarna wist Ruben zijn vriend samen met de hond veilig naar boven te trekken. Ze hebben het dier veilig afgeleverd bij zijn baas die zijn ogen niet kon geloven. Rocky had 17 dagen al niet gegeten! De redders viel een mediatournee ten deel. Ze verschenen samen in het Zwitserse Journaal en eenmaal thuis mocht Terlou ook zijn bijzondere vakantieavontuur uit de doeken komen doen bij Mathijs van Nieuwkerk in de Wereld Draait Door. 

Deel dit bericht!

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest