De man die Labradoodle fokte; “Ik liet het monster van Frankenstein los”

Algemeen Dagblad 25 september 2019

De Australische Hondenfokker Wally Conron die in 1989 de eerste Labradoodle fokte heeft daar nu spijt van als haren op zijn hoofd! Hij ontwikkelde het ras voor een blinde vrouw die geen geleidehond in huis kon hebben vanwege haar allergische echtgenoot. Het haar van de poedel leek een oplossing maar de trainbaarheid van de poedel liet weer te wensen over. Hij kruistte de poedel met de meer leergierige Labrador en de eerste Labradoodle voor de blinde vrouw was geboren. Hij kreeg de naam Sultan en Conron werd overstelpt door de media. “Al na een paar dagen, besefte ik wat ik gedaan had”, zei hij tegen NBC. Hij vreesde dat Cowboyfokkers munt zouden slaan uit zijn geslaagde ontdekking. Nu na dertig jaar is de Labradoodle een van de populairste kruisingen  van hondenrassen ter wereld. Er zijn Labradoodles, Groodles = Golden Retiever/Poedel  en een Spoedel =Poedel/Spaniel.

 “Ik heb de doos van Pandorra geopend en het Monster van Frankenstein los gelaten”, zegt Conron nu. “De honden zijn of gek of hebben een erfelijk probleem.”

Voor de aanschaf van al uw dieren geldt; Bekijk de dierengebruiksaanwijzingen op de site van LICG. Past uw dier wel bij u of kunt u beter een ander soort of ras nemen. Ben altijd kritisch op de herkomst van uw dier en raadpleeg een dierenarts voor een gezondheidscheck.

Deel dit bericht!

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest